Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Προγράμματα Εθελοντικής Δασοπροστασίας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ στο Σέιχ Σου

Προγράμματα Εθελοντικής Δασοπροστασίας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ στο Σέιχ Σου
http://www.callisto.gr/neaByArticle.php?id=125

Περπατάω εις το δάσος και το προστατεύω από τη φωτιά.
Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σχεδιάζει προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων και με τη συμμετοχή εθελοντών και εθελοντριών. Θεωρώντας πως η πιο αποτελεσματική προστασία είναι η πρόληψη, σχεδιάζουμε κάθε χρόνο προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης σε περιοχές μεγάλης οικολογικής αξίας. Φέτος, για πρώτη χρονιά η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ανέλαβε να συντονίσει ομάδες εθελοντών για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, δηλώνοντας διαθεσιμότητα και ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων θα βρίσκονται σε επιφυλακή. Σε συνεργασία με την πυροσβεστική Θεσσαλονίκης, αλλά και με την κατάλληλη εκπαίδευση των εθελοντών, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ θα συντονίζει τις ομάδες αυτές οι οποίες θα κάνουν πεζοπορικές περιπολίες και θα αναλαμβάνουν θέσεις θέας κατά τη διάρκεια των ημερών υψηλής επικινδυνότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 28 Μαΐου και ώρα 12.30, ενημερωτική εκδήλωση για τη δασοπροστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κέδρινο Λόφο, κοντά στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι τόσο να ενημερωθούμε για τη σημαντικότητα του δάσους τους Σέιχ Σου όσο και για το σχέδιο δασοπροστασίας του, κατά τη διάρκεια μάλιστα ενός καλοκαιριού που αναμένεται να είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο για τη συγκεκριμένη περιοχή. Με βασικό σύνθημα πως υπάρχει θέση, ρόλος και δουλειά για όλους, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει αλλά και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους της πόλης προκειμένου να εμπλακούν ενεργά στην προστασία ενός δάσους που αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και αγαπημένο τόπο περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθούν και φυλλάδια με πρακτικές συμβουλές για την προστασία της περιοχής από τις φωτιές, την οποία εκτός από τους εθελοντές καλούμε να αναλάβουν και όλοι εκείνοι που κάνουν τη βόλτα τους στο δάσος.
Σύμμαχος μας και σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της εταιρικής του υπευθυνότητας και υιοθετώντας τα σχέδια της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για αποτελεσματική προστασία των δασών, συμμετέχει και φέτος στα προγράμματα δασοπροστασίας υποστηρίζοντας τις δράσεις μας τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ηλιάνα Μπουσιάκη Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας, 6972694147
Έφη Γελαστοπούλου, 2310 252530/ 6977274287
Υπεύθυνη Εθελοντικών Προγραμμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου