Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ιερός Ναός Παναγίας «Άξιον Εστί», στην Αξιούπολη Κιλκίς..

Αγια Μαρία Αιγυπτία

s_IMG_9168

s_IMG_9207

Ιερός Ναός Παναγίας «Άξιον Εστί»

Ιερός Ναός Παναγίας  «Άξιον Εστί»,  Αξιούπολη Κιλκίς..



Κύριε, βοήθησέ με να αντιμετωπίζω με ψυχική γαλήνη όλα όσα μου φέρνει η σημερινή ημέρα. Βοήθησέ με να αφήνω τον εαυτό μου ολοκληρωτικά στο άγιο θέλημά Σου.
Όποιες ειδήσεις κι αν λάβω, δίδαξέ με να τις δεχθώ με ηρεμία και με την πεποίθηση ότι προέρχονται από Σένα.
Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου.
Μη με αφήνεις να ξεχνάω, ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα.
Δίδαξέ με, να συμπεριφέρομαι σε όλους με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μην συγχύζω και στεναχωρώ κανέναν.
Δός μου την δύναμη να υποφέρω τον κόπο της ημέρας.
Δίδαξέ με, να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και να αγαπώ.
Αμήν

5 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ποιος τα ζωγράφισε αυτά αλλά πρέπει να είναι πολύ καλός και πρωτοπόρος ζωγράφος, και όχι αντιγραφές όπως οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αγιογράφηση της εκκλησίας Παναγίας "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" Αξιούπολης έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα, είναι φιλική, κατανοητή στο σύγχρονο άνθρωπο, περιλαμβάνει θέματα της Ορθόδοξης Πίστης μας ζωγραφισμένα με τέτοια ζεστασιά που σε βάζει σε μια διαδικασία σκεψης, προβληματισμού και προσέγγισης του διδάγματος της κάθε παράστασης.
    Η κάθε παράσταση τοποθετημένη στο κατάλληλο σημείο και σειρά σε ταξιδέύει στην ιστορία της Πίστης μας και μέσα από αυτό το ταξίδι διδάσκεσαι το πως πρέπει να ζεις, πως να αγαπάς τον εαυτό σου και τον συνάνθρωπό σου, πως θα καταφέρεις να ανέβεις τον Γολγοθά σου για να συναντήσεις τον Κύριο μας στην κορυφή, που με χαρά θα σου παραδώσει το στεφάνι της αιώνιας ζωής εκ δεξιόν του.
    Εύχομαι σε όλους μας να σταθούμε άξιοι να τον συναντήσουμε και να πάρουμε τα στεφάνια που με τόση αγάπη έχει ετοιμάσει για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Στέλλα για το σχόλιο σου!!

    Στην τελευταία επίσκεψη μου στον ναό, είχα ενημερωθεί απο τον ιερέα ότι θα κυκλοφορούσε σχετικό βιβλίο για την αγιογράφηση του ναού, το σκεπτικό του, την τεχνοτροπία του κ.λ.π.. Σε επόμενη μου επίσκεψη ελπίζω να έχει εκδοθεί και να το αποκτήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nomizw oti to vivlio exei ekdouei kai einai katapliktiko!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή